Home < Waterhulpverlening < Bewaking

Bewaking

Bewaking bij evenementen

In de regio wordt Reddingsbrigade Utrecht steeds vaker gevraagd als hulpverlener en is de brigade (mede) verantwoordelijk voor de veiligheid op en rondom het water.

Je ziet de oranje vletten in de grachten van Utrecht, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, triathlons, de intocht van Sinterklaas en festivals. Het grootste evenement waarvoor Reddingsbrigade Utrecht de bewaking georganiseerd heeft, was de Grand Départ van de Tour de France in 2015. Op de Haarrijnseplas is de brigade o.a. aanwezig bij het Drakenbootfestival en de Utrechtse Nieuwjaarsduik.

Reddingsbrigade Utrecht is uitgerust met verschillende soorten vaartuigen met daarbij behorende reddingsmiddelen en opgeleide bemanning. De commissie Bewaking maakt roosters en draaiboeken voor de bewakingen en zorgt ervoor dat de vaardigheden van de leden op peil blijven. Naast de vaste opleidingen worden hiertoe oefeningen georganiseerd, in samenwerking met andere brigades.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Reddingsbrigade Utrecht
Martin Ovenweg 5
3555 HZ Utrecht

contact

Door de ANBI-status kun je met belasting voordeel schenkingen doen

meer informatie

Steun de brigade door online te aankopen via SponsorKliks te doen

meer informatie

Je kunt onze redders redden met een donatie. Jouw gift is zeer welkom 

meer informatie

De website van Reddingsbrigade Utrecht wordt door Commissie PR onderhouden.  Meldingen of het niet goed functioneren van de website of heb je nieuws, foto's of andere informatie stuur deze dan naar pr@reddingsbrigadeutrecht.nl

© 2020 Reddingsbrigade Utrecht