top of page
OPLEIDING

DE BASIS VOOR GOEDE HULPVERLENING

Maandag

18:30 - 19:15 en 19:15 - 20:00

Zwembad de Kwakel Utrecht

Donderdag

18:30 - 19:15 en 19:15 - 20:00

Zwembad Safari Maarssen

Zondag

09:30 - 12:00

Haarrijnse plas

Zwemmend redden

In het zwembad

Opleidingen: Junior Redder 1 t/m 4,
zwemmend Redder 1 t/m 4 en Lifesaver 1 t/m 3

De opleidingen worden in het zwembad gegeven en zijn leuke, uitdagende reddingsopleidingen aan jong en oud. De opleiding verloopt van zelfredding, via het redden van anderen tot een volwaardig redder. Om drenkelingen te kunnen redden leer je bevrijdings- en vervoersgrepen en leer je met hulp- en reddingsmiddelen te werken. Je kunt al vanaf 6 jaar starten als je een zwemdiploma van het zwem ABC hebt.

Eerste hulp

Eerste hulp

EHBO opleiding, EHBO Herhalingslessen
en Reanimatiecursus

Eerste Hulp is de noodzakelijke hulp die aan een slachtoffer moet worden verleend op een wijze die aansluit bij de professionele hulpverlening. Vanaf circa 15 jaar is het mogelijk om bij Reddinsbrigade Utrecht een EHBO-opleiding of herhalingslessen te volgen. De opleiding wordt afgerond met het door de overheid erkende Diploma Eerste Hulp. Na het behalen van het diploma moeten jaarlijks herhalingslessen gevolgd worden.

Op aanvraag kan Reddingsbrigade Utrecht ook losse Reanimatiecursussen leveren.

Foto is genomen tijdens een oefening
Foto is genomen tijdens een oefening
Open water
Lifeguard2.jpg

Open water

Opleidingen:  Junior Lifeguard Open Water
en Lifeguard Open Water

In de opleidingen leer je toezichthoudende en hulpverlenende vaardigheden, waaronder varend redden: redden met behulp van een reddingsboot. Hierbij leer je niet alleen hoe je naar een slachtoffer toe moet varen, maar ook zaken als motortechniek, de regelgeving op het water en communicatiemiddelen komen aan de orde. Deze opleiding kun je vanaf ongeveer 15 jaar gaan volgen naast je opleiding Lifesaver.

SchipperChauffeur

Schippers-, chauffeurssopleidingen

Opleidingen: Lifeguard Schipper en
Lifeguard Chauffeur

Je kunt aan de opleiding Lifeguard Schipper en - Chauffeur gaan deelnemen vanaf dat je 18 jaar oud bent en in het bezit bent van het diploma Lifeguard en een vaarbewijs respectievelijk rijbewijs B.

In de opleiding Lifeguard schipper word je opgeleid om te mogen varen op de snelle reddingsboten van Reddingsbrigade Utrecht.

RNR490.jpg
Instructeurs

Instructeur

Instructeursopleiding

Reddingsbrigade Utrecht heeft enthousiaste, goed opgeleide instructeurs met veel praktijkervaring. Leden kunnen een opleiding tot instructeur volgen. De opleiding gaat uit van competentie-gericht leren; opdrachten worden in de praktijk uitgevoerd. De kandidaat wordt daarin ondersteund door een praktijkbegeleider (met licentie van Reddingsbrigade Nederland). De opleiding wordt afgerond met een examen.

Foto is genomen tijdens een oefening
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page