top of page
VERENIGING

VAN ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS

Over ons

Wij zijn Reddingsbrigade Utrecht. Vaak kennen mensen de Reddingsbrigade van het strand, maar de Reddingsbrigade doet veel meer. Reddingsbrigade Utrecht is actief tijdens evenementen in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. Met veel passie dragen wij bij aan de veiligheid op en rondom het water.

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Reddingsbrigade Utrecht is een vereniging die bestaat sinds 21 januari 1918 en heeft samen met 160 andere brigades in Nederland als doel: het bevorderen van de veiligheid op en rondom het water. Hiertoe biedt zij opleidingen, trainingen en bewakingen.

Organisatie

Organisatie

Reddingsbrigade Utrecht heeft uitsluitend vrijwilligers, maar is een professioneel opererende organisatie. Het is een actieve, groeiende vereniging van origine actief in de gemeente Utrecht. Sinds 2013 zijn er ook activiteiten in gemeente Stichtse Vecht.

Waar vind je ons?

Waar vind je ons?

Reddingsbrigade Utrecht is te vinden op verschillende plekken. Het botenhuis staat aan de Martin Ovenweg in Utrecht, trainingen vinden plaats in Zwembad de Kwakel (Utrecht), Sportfondsenbad Safari (Maarssen) en in de Haarrijnseplassen. En wij zijn vaak te vinden in onze oranje vletten bij evenementen op en rondom het water.

Jeugd en evemenente

Jeugd & evenementen

Naast de trainingen en waterhulpverlening zijn er vele andere activiteiten bij Reddingsbrigade Utrecht. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn het kamp, de vaartocht en Serious Rescue. Soms zijn er bijzondere evenementen, zoals de Grand Depart van de Tour de France of de inhuldiging van de Oranjeleeuwinnen. Maar er is meer...

verduurzaming

Verduurzaming

Reddingsbrigade Utrecht kan zich met trots de eerste groene brigade noemen. We zijn in 2019 een verduurzamingsproject gestart met als doel de duurzaamheid in de breedste zin van het woord te verbeteren, dus niet alleen een CO2 reductie, maar een breder plan.

Elektrische vlet.jpg
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page