VERENIGING

VAN ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS

Over ons

Wij zijn Reddingsbrigade Utrecht. Vaak kennen mensen de Reddingsbrigade van het strand, maar de Reddingsbrigade doet veel meer. Reddingsbrigade Utrecht is actief tijdens evenementen in de gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht. Met veel passie dragen wij bij aan de veiligheid op en rondom het water.

 

Wie zijn wij?

Reddingsbrigade Utrecht is een vereniging die bestaat sinds 21 januari 1918 en heeft samen met 160 andere brigades in Nederland als doel: het bevorderen van de veiligheid op en rondom het water. Hiertoe biedt zij opleidingen, trainingen en bewakingen.

 

Organisatie

Reddingsbrigade Utrecht heeft uitsluitend vrijwilligers, maar is een professioneel opererende organisatie. Het is een actieve, groeiende vereniging van origine actief in de gemeente Utrecht. Sinds 2013 zijn er ook activiteiten in gemeente Stichtse Vecht.

 

Waar vind je ons?

Reddingsbrigade Utrecht is te vinden op verschillende plekken. Het botenhuis staat aan de Martin Ovenweg in Utrecht, trainingen vinden plaats in Zwembad de Kwakel (Utrecht), Sportfondsenbad Safari (Maarssen) en in de Haarrijnseplassen. En wij zijn vaak te vinden in onze oranje vletten bij evenementen op en rondom het water.

 

Jeugd & evenementen

Naast de trainingen en waterhulpverlening zijn er vele andere activiteiten bij Reddingsbrigade Utrecht. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn het kamp, de vaartocht en Serious Rescue. Soms zijn er bijzondere evenementen, zoals de Grand Depart van de Tour de France of de inhuldiging van de Oranjeleeuwinnen. Maar er is meer...

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

Reddingsbrigade Utrecht
Martin Ovenweg 5
3555 HZ Utrecht

contact

Door de ANBI-status kun je met belasting voordeel schenkingen doen

meer informatie

Steun de brigade door online te aankopen via SponsorKliks te doen

meer informatie

Je kunt onze redders redden met een donatie. Jouw gift is zeer welkom 

meer informatie

De website van Reddingsbrigade Utrecht wordt door Commissie PR onderhouden.  Meldingen of het niet goed functioneren van de website of heb je nieuws, foto's of andere informatie stuur deze dan naar pr@reddingsbrigadeutrecht.nl