top of page

De eerste groene Reddingsbrigade

Bijgewerkt op: 1 jan. 2021Tijdens festivals en evenementen houden varen wij vele kilometers. Deze vaarkilometers die ze daarvoor maken kosten veel brandstof. Dat willen we beter doen. Daarom onze enthousiaste werkgroep Duurzame Brigade aan de slag met ons verduurzamingsplan. Vol trots kunnen wij nu melden:


Onze brigade kan nu als eerste brigade in Nederland de vletten en een snelle boot van elektrische motoren voorzien!


Op 30 september stemde de ALV unaniem voor de verduurzamingsplannen waarbij naast CO2 reductie ook duurzaam gedrag en duurzame inzetbaarheid van de vrijwilligers is opgenomen. We gaan elektrisch varen en we zullen warmtepanelen en lichtsensoren in het botenhuis plaatsen.Tijdens de online demodag op zaterdag 3 oktober toonde de brigade trots haar plannen en het materiaal waarmee ze alle Nederlandse brigades én alle Nederlandse booteigenaren wil inspireren. De deelnemers meegenomen op een reis langs de Reddingsbrigade en onze verduurzamingsambities:


klimaatneutraal zijn in 2023 én de eerste groene brigade van Nederland worden!


Het was een afwisselende bijeenkomst te worden waar de plannen zijn toegelicht en verschillende mensen op verschillende locaties aan het woord. De Wethouder mobiliteit, energie en groen van Utrecht Lot van Hooijdonk én de voorzitter van Reddingsbrigade Nederland Leendert de Lange hebben hun steun uitgesproken en felicitaties gegeven. Luc Dietz, onze voorzitter heeft in het botenhuis het huidige materiaal getoond. Tot slot heeft Marcel Schaap, eigenaar van de Stille boot en leverancier ons verteld over de motoren die wij gaan aanschaffen. Vol trots kunnen wij melden:


Bekijk vooral ook de compilatie waarin Reddingsbrigade Utrecht haar werk, duurzaamheidsplannen toont en haar oude én nieuwe materiaal toont.


Wordt vervolgt...

208 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page