top of page

Eindfeest jubileumjaar

Op zondag 21 januari 2018 bestonden wij, Reddingsbrigade Utrecht, 100 jaar en begon het lustrumjaar met een receptie in het botenhuis. Op zondag 20 januari 2019 sluiten wij het lustrumjaar feestelijk af met onze leden.


Hierbij is bekend gemaakt dat de Utrechtse gemeenschap de Reddingsbrigade een stap verder heeft geholpen met een boot en rescue boards. Het Ondernemersfonds Utrecht en het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht hebben Reddingsbrigade Utrecht een nieuwe snelle reddingsboot geschonken, een zogenaamde RNR 490. Dit is een nieuw type boot en Reddingsbrigade Utrecht heeft de primeur als eerste brigade met deze nieuwe boot te mogen werken.Met het geld van donaties voor het 100 jarig bestaan en van de sponsoractie van Winkelcentrum De Gagelhof zijn twee nieuwe rescueboards aangeschaft.

Zowel de nieuwe reddingsboot als de twee nieuwe rescueboards zijn onder luid gejuich onthuld en zullen in het komende bewakingsseizoen van Reddingsbrigade Utrecht actief worden ingezet.


Na afloop van deze onthulling zijn we met meer dan 60 leden naar Den Bosch gereden waarna gezwommen werd in zwembad Aquafun Sportiom.


Dit was de laatste activiteit in het kader van het 100 jarig bestaan. Een mooi jaar waarin we begonnen met een receptie waar wij veel bijzonder bezoek hebben mogen ontvangen. Zo was onze beschermheer, de burgemeester aanwezig. Ook wethouders, subsidieverstrekkers, donateurs, directeur van de Reddingsbrigade Nederland en collega brigades waren aanwezig. Voor deze receptie is een mooi herinneringsboek gemaakt, met vele stukken uit de geschiedenis van de reddingsbrigade. Het eerste exemplaar is aan de burgemeester overhandigd.


Voor onze leden heeft de werkgroep een speciale jubileumhanddoek ontwikkeld die iedereen via de brigade kon bestellen. Uniek en speciaal voor het 100 jarig bestaan gemaakt.


Ook zijn er lessen omgebouwd omgebouwd zodat niet alleen de jeugdleden les kregen, maar zij hun ouders les konden geven. Zo konden ze niet alleen laten zien wat ze weten, maar konden ook alle ouders en verzorgers ervaren wat deze jonge reddertjes allemaal kunnen. Op het jaarlijkse kamp hebben wij het 100-jarig bestaan niet aan ons voorbij laten gaan. Zo heeft Dilejan het mogelijk gemaakt om tijdens kamp ook serieuze zaken te oefenen. Voor dit kamp had hij een brandoefening geregeld.


Pas geleden is er ook nog een les met workshops geweest. Daar werd gedoken met snorkels en duikflessen, gordels los gemaakt onder water, wakduiken en in Maarssen een heuse glijbaanrace.


Al met al is 2018 een heel mooi jaar geweest die een mooie herinnering achter laat. Omdat wij ook in 2019 vele mooie herinneringen willen, willen wij deze trend doorzetten en hopen dan ook dat wij weer vol enthousiasme donateurs en sponsors mogen overhalen om Reddingsbrigade Utrecht te helpen zich nog verder te professionaliseren en nog bestendiger te maken. 


Zoals iedereen weet staat de reddingsbrigade voor veiligheid, voor jong en oud, voor iedereen die kan of niet kan zwemmen. En wij blijven ons daarvoor inzetten totdat iedereen in heel Utrecht ons kent en weet waar wij voor staan. Totdat ook alle mensen in Utrecht beseffen hoe belangrijk het is dat onze brigade er is. Samen met al onze leden moeten wij dit kunnen bereiken!


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page