top of page

La Vuelta Holanda

Op social media hebben we al uitgebreid verslag gedaan van dit mooie evenement. Reddingsbrigade Utrecht was aanwezig voor de waterveiligheid. Voor iedereen die dat gemist heeft, hebben we hier nog een mooie fotoimpressie, of bekijk de officiële website: La Vuelta Holanda.


Dank iedereen voor de inzet bij de Vuelta2022:18 augustus Ploegenpresentatie in Utrecht

Al op donderdag 18 augustus start het Spaanse feest tijdens de presentatie van de teams in Utrecht. De Ronde van Spanje start op vrijdag.


Oorspronkelijk had de La Vuelta in 2020 in Utrecht moeten starten maar dat kon toen vanwege de corona-pandemie niet doorgaan. Utrecht is de eerste en enige stad die twee Giro-etappes van de Ronde van Italië (2010), de start van de Tour de France (2015) en nu dan de Vuelta-start binnen de stadsgrenzen heeft weten te krijgen.19 augustus Ploegentijdrit in Utrecht

Op vrijdag 19 augustus is de 77e Vuelta gestart in Utrecht. In totaal zijn er 21 etappes die een afstand van 3.280,5 kilometer afleggen vanaf de start op 19 augustus in Utrecht tot 11 september met de finish in Madrid.


20-augustus etappe 2: Den Bosch - Utrecht

Op zaterdag 20 augustus is etappe 2 gereden van ‘s-Hertogenbosch via Zaltbommel, Maasdriel, Rhenen, Amerongen, Doorn, Amersfoort en De Bilt naar Utrecht gereden.


Er rijden 13 Nederlandse wielrenners mee: Wilco Kelderman, Danny van Poppel, Robert Gesink, Sam Oomen, Mike Teunissen, Wout Poels, Dylan van Baarle, Thymen Arensman, Joris Nieuwenhuis, Jetse Bol, Daan Hoole, Boy van Poppel, Oscar Riesebeek en Julius van den Berg.


21-augustus etappe 3: Breda - Breda

Op zondag 21 augustus is etappe 3 gereden vanaf het Kasteel van Breda naar de finish op Chasséveld.21 weergaven0 opmerkingen
bottom of page