top of page

Nieuwe werkpakken voor Reddingsbrigade Utrecht


Op 17 september 2017 zijn de nieuwe werkpakken in gebruik genomen samen met de heer Jansen, Wethouder sport in Utrecht en de nieuwe directeur van Reddingsbrigade Nederland, Koen Breedveld. De heer Jansen heeft de werkpakken overhandigd namens de gemeente. Werkpakken zijn erg belangrijk om de Lifeguards tegen weer en wind te beschermen. Zo kunnen zij hun taak goed en veilig uitvoeren bij evenementen zoals een triatlon, of de Singelswim.
De pakken zijn geschonken door het Initiatievenfonds Utrecht. Reddingsbrigade Utrecht is daar erg dankbaar voor. Niet alleen vanwege de veiligheid, maar ook omdat het de samenwerking bevordert, bijdraagt aan het "wij"-gevoel en we hiermee voorbereid zijn op de toenemende vraag naar bewakingen.


De pakken zijn, na een korte demonstratie hoe je een werkpak aantrekt,  "gedoopt" door met z'n allen het water in te gaan.

In 2016 was Reddingsbrigade Utrecht een project gestart om de kleding te vervangen en uit te breiden. Dit is een zeer succesvol project geweest waarin 20 sets werkkleding, 20 wetsuits en de 12 werkpakken zijn aangeschaft. De brigade heeft daarin, naast steun vanuit het Initiatievenfonds ook hulp gehad van het KfHein fonds en het De Winter Heijnsiusfonds.


Publicaties in de media: AD Utrecht

7 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page