top of page

NRV inzet in Maassluis

Op 25 juni is een tanker tegen een steiger gebotst. Er ontstond een gat in de romp waaruit ongeveer 200 ton stookolie stroomde. De milieuschade in het Botlekgebied is groot. Honderden vogels, met name zwanen, raakten besmeurd door de giftige, zwarte olie. De zwanen uit het water redden heeft de grootste prioriteit, laat de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond weten. Samen met het schoonmaken van het water.

De Nationale Reddingsvloot is ingezet om te de dieren te redden. Ook Reddingsbrigade Utrecht is opgeroepen om te komen helpen. Binnen een uur was de eenheid met bemanning gereed voor vertrek. Een wisselende ploeg heeft op twee dagen gezocht naar de zwanen.Meer over de Nationale Reddingsvloot

Reddingsbrigade Utrecht beschikt over een rampeneenheid en maakt daarmee deel uit van de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigade Nederland. Via een overeenkomst met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Rampenfonds, heeft de Reddingsbrigade een formele taak gekregen t.a.v. evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen. De rampeneenheid is direct inzetbaar tijdens overstromingen en kan in heel Nederland ingezet worden.


Eén reddingseenheid bestaat uit een vaartuig op een wegtrailer inclusief motor en inventaris. Per eenheid is er een opgeleide bemanning van 4 mensen beschikbaar (+ 2 ploegen voor aflossing). De bemanning is opgeleid en geoefend en beschikt over de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen.

De bemanning van deze vaartuigen staat 365 dagen per jaar klaar om ingezet te worden. Met de rampeneenheid wordt regelmatig geoefend waardoor de vrijwilligers vakbekwaam blijven in hulpverlening en communicatie tijdens crisissituaties.
22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page