top of page

Reddingsbrigade Utrecht haalt € 1.500 op voor stimulering zwemvaardigheid

Reddingsbrigade Nederland bestond eerder dit jaar 100 jaar. Om het jubileumjaar af te sluiten werd vandaag (zondag 22 oktober) een miniatuur reddingspost van de Reddingsbrigade in Madurodam geopend. Aan de afsluiting van het jubileumjaar en de opening van de reddingspost was een sponsorvaartocht gekoppeld. Lifeguards van Reddingsbrigades afkomstig uit verschillende delen van het land zijn daarbij in open reddingsboten in 2 dagen (op zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober) van IJmuiden naar Madurodam gevaren, een afstand van zo’n 100 km.
Doel van deze vaartocht was om geld op te halen voor een goede doel: "Kinderen die financieel niet in de gelegenheid zijn om een zwemdiploma te halen, de mogelijkheid bieden dit wel te doen". Op het laatste stuk van de vaartocht heeft oud Olympisch- en Wereldkampioen Openwaterzwemmen Maarten van der Weijden meegezwommen met de vaartocht. Als openwater zwemmer kent hij de risico’s van het zwemmen in open water en weet als geen ander hoe belangrijk een goede zwemvaardigheid is.


Reddingsbrigade Utrecht heeft met 3 reddingsboten en met 15 mensen meegedaan aan deze vaartocht. Voorafgaand aan deze vaartocht hebben leden van Reddingsbrigade Utrecht door middel van sponsorzwemmen in het zwembad in totaal € 1.500 opgehaald voor dit goede doel. De helft van dit bedrag zal Reddingsbrigade Nederland, samen met de helft van de door andere reddingsbrigades opgehaalde geld, landelijk besteden (in totaal € 2.250). De andere helft van het opgehaalde geld mag plaatselijk door de reddingsbrigade worden besteed. Reddingsbrigade Utrecht gaat de komende tijd na hoe het beste € 750 besteed kan worden aan de stimulering van de zwemvaardigheid in Utrecht. Op deze wijze hopen wij dat nog meer mensen in Utrecht veilig van het water kunnen genieten.


Bekijk ook het filmpje
1 weergave0 opmerkingen

留言


bottom of page