top of page

Corona (Update 14 maart)

Beste leden,

Afgelopen donderdag hebben wij besloten om de zwemtraining tot nader bericht niet door te laten gaan. Het bestuur heeft gisteren (13 maart) de tijd genomen om verder door te praten (uiteraard via Skype) over de Corona maatregelen en het effect op onze vereniging. Graag brengen wij jullie daarover op de hoogte.


De algemene lijn is dat wij de adviezen van RIVM, NOC*NSF en Reddingsbrigade Nederland opvolgen. Dit betekent dat er tot 31 maart vanuit onze vereniging geen evenementen georganiseerd zullen worden en er geen bijeenkomsten zullen zijn. Omdat wij, ondanks dat wij vrijwilligers zijn, ook een hulpverlenende taak hebben, hebben wij ook gekeken naar zaken die de continuïteit van de hulpverlening of onze vereniging raken:

Trainingen: alle trainingen op maandagen, donderdagen en zondagen in maart zijn afgelast.

EHBO herhalingslessen: de in maart geplande EHBO herhalingslessen gaan ook niet door in maart. Maak je geen zorgen als jouw EHBO vervalt, er is contact met het Rode Kruis over de oplossingen en zij verwachten begin volgende week meer te weten.

Bewakingen: Nog niet alle evenementen zijn afgelast. Wij verwachten dat dit wel gaat gebeuren en we zijn in overleg met de organisatie van de betreffende evenementen. Via de bewakings-app worden jullie op hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Overige activiteiten:

  • Vergaderingen: er staan geen commissie- of bestuursvergaderingen gepland in maart. Het bestuur zal regelmatig en waar nodig via Skype bij elkaar komen.

  • De testdag verduurzaming op 21 maart wordt uitgesteld. Een nieuwe datum zal worden gepland.

  • Voorbereiding evenementen: De voorbereiding van de nog niet geannuleerde evenementen zoals Koningsdag, de Vuelta of Canalpride lopen gewoon door, alleen zonder fysieke vergaderingen

  • Er staat een aantal examens gepland waar nu niet voor getraind kan worden. We kijken naar de individuele gevallen voor een oplossing, bv extra trainen als dat weer wel kan.

Verder verwijzen wij jullie graag op de bijgevoegde adviezen en de poster hoe te handelen. Blijf vooral ook fit! We houden jullie op de hoogte via de website, mail en de social media en waar nodig via de app-groepen.

Namens het bestuur

De regering heeft vandaag nieuwe maatregelen getroffen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Sportkoepel NOC*NSF heeft naar aanleiding daarvan met klem geadviseerd om tot en met 31 maart 2020 'alle sportevenementen, waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden, af te gelasten' én roept op 'alle andere clubbijeenkomsten, zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroepbijeenkomsten, ook af te gelasten'.17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page