top of page

Home < Meer... < Veelgestelde vragen

Mobiele site

Home < Meer... < Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Meer...
 • Vanaf wanneer kan ik lid worden van Reddingsbrigade Utrecht?
  Met het eerste diploma kan al vanaf een leeftijd van 6 jaar gestart worden, de enige vereiste om mee te mogen doen is dat je in het bezit bent van een 'gewoon' zwemdiploma van het zwem ABC. Heb je meer zwemervaring, of ben je volwassenen, dan wordt op basis van het niveau beoordeeld met welke opleiding je start. Zie pagina opleiding voor meer informatie.
 • Wanneer moet ik met kleding zwemmen?
  We zwemmen met kleding vanaf januari tot aan het diplomazwemmen. Voor Junior Redder is dat een lange broek, shirt met lange mouwen, regenjas en schoenen. Voor Zwemmend Redder en Life Saver is dat een lange broek en shirt met lange mouwen.
 • Moet ik lid zijn om een Lifeguard - of EHBO opleiding te volgen?
  Om een opleiding te volgen bij Reddingsbrigade Utrecht moet je lid worden. Ook voor een EHBO opleiding. We kennen daarvoor verschillende lidmaatschappen (zie lid worden), waaronder een apart EHBO lidmaatschap. Op aanvraag kan Reddingsbrigade Utrecht ook losse Reanimatiecursussen leveren.
 • Wanneer mag ik mee met bewakingen?
  Er is geen harde leeftijdsgrens voor het meedoen met bewakingen. Het verschilt per persoon wanneer je er klaar voor bent. Dit nemen we zeer serieus, omdat je in situaties kunt komen die veel indruk kunnen maken. Daarnaast hangt het van jouw ervaring en vaardigheden af wat er mogelijk is. Naast wat jij zelf (aan) kunt is het natuurlijk afhankelijk van het soort bewaking. Zo zijn er bewakingen waar enkel een boot met bemanning aanwezig is, waar ehbo patrouilles gelopen worden of waar 18+ een eis is.
 • Krijg ik eigen kleding?
  Om mee te kunnen doen met de activiteiten van de reddingsbrigade wordt kleding ter beschikking gesteld. De kleding blijft ten alle tijden eigendom van de vereniging. De vorm waarin de kleding beschikbaar wordt gesteld is afhankelijk van de mate van gebruik en aard van de activiteiten. Verdere details zijn vastgelegd in het onderhouds- en vervangingsbeleid. Dit is te vinden in het ledengedeelte onder algemene informatie.
 • Waar kan ik terecht als er iets niet goed is gegaan?
  Als je ergens mee zit, of er iets niet goed is gegaan, bespreek het dan met ons! Wij zullen er alles aan doen om het op te lossen. Lukt dat niet, dan kun je contact opnemen met een van onze vertrouwenscontactpersonen.
 • Hoe kom ik bij het ledengedeelte op de website?
  Wil je ook een account voor de ledenwebsite? Je krijgt dan bijvoorbeeld extra informatie, zoals: informatie over opleidingen, reglementen, ALV stukken, het nieuws archief, een forum en toegang tot de fotoalbums. Kun je nog niet inloggen, vraag dan een account aan via de knop inloggen en dan inschrijven. Als je account is goedgekeurd kun je op de website inloggen en naar "mijn pagina" gaan waar je alle informatie vind.
bottom of page